Pasta gyorsétterem vélemény

Ma valami könnyebb ebédre vágytunk, ezért a választásunk a Kálvin tér 2 -ben található PASTA. nevű street food étteremre esett. Előtte Facebook -on tájékozódtam az étlapon szereplő ételekről (tésztákról, ugyanis itt csak tésztákkal találkozhatunk) és az árakról. Mivel nem ettünk még ezen a helyen, több minden meglepetésként ért minket ottlétünk alatt.

Maga az üzlet rendkívül kicsi; az ajtó és a kiszolgáló pult között jóindulattal kb másfél métert mértünk. Felirat szólított fel minket arra, hogy balra soroljunk be, ha rendelni szeretnénk, jobbra pedig az ételükért várakozók álltak. Rögtön a pult mögött készítették az ételeket, így láthattuk, miből s hogyan épül fel a kiszemelt finomság. Ez pozitív fényben tüntette fel az üzletet.
Ám a dizájnra nem fordítottak sok figyelmet, az egyetlen dísz, amivel találkoztunk, az a bejárat mellett lévő falon néhány (igazából elég sok) kép a vendégekről. A falak fehérek, semmi extra. Na de vágjunk is a lecsóba, vagyis a tésztába…

 

Csalódás?

Az első csalódás, ami engem ért, az az étlap hiánya; helyesbítve, a kézzel fogható, és ételnevekkel teli lap hiánya. Ugyanis a fejünk felett négy tábla jelezte, hogy aznap milyen tészták közül választhatunk, illetve a hozzájuk tartozó árakat. Azok 100-200 Ft-al voltak többek, mint amit a Facebookon feltüntettek, illetve szerintem így a választék is elég csekély volt. Kettő a négyből paradicsomöntetes volt valamilyen hússal (szinte egyforma), ám a másik kettő már sokkal étvágygerjesztőbb: az egyik tejszínes öntettel volt felkínálva különböző zöldségekkel és csirkével, míg a másik curry-szószos öntettel és hasonlóan csirkével, zöldségekkel, almával, répával, sajttal és egyéb finomságokkal.

 pasta-etterem-velemeny-tapasztalat

 

Az étkezésről:

Én az utóbbit választottam, a másik étel, amit teszteltünk, pedig egy paradicsomszószos tészta volt.
Az ínyenceknek a curryset ajánlom, ugyanis az ízek páratlanul jók voltak, és a keleti ízek kedvelőinek ez telitalálatos választás! A sómennyiség is pont megfelelő volt benne. Viszont keveselltem benne a húst, és amennyi volt is benne (kb. 5 darabot számoltam), az is kissé talán nyers volt, és kis cafatokkal kapcsolódtak egymáshoz, amit sehogy sem tudtam szétszedni. Valószínűleg nem lett megfelelően eltávolítva a csirkemellről a hártya az előkészítés során. Az adag megfelelő mennyiségű volt, laktató. Az ára egyébként 1000 és 1500 magyar forint között mozog.

A másik elfogyasztott tészta az O.G. volt. Ezt inkább azoknak ajánlanánk, akik nem szeretnek fejest ugrani az új ízek tengerébe. Egyszóval, az O.G. egy egyszerű, milánóira emlékeztető ízvilággal rendelkező könnyebb tészta. Pikánsabb ízeket kereshetünk, de szólok, nem fogunk találni, mert nincs benne.

 

Na de hova lehet leülni?

Az étel kikérése után el kell hagyni az éttermet, de helyet foglalni nincs esély ott, mert nincsenek székek. A helyiség előtt elhelyezésre került néhány kerekasztal, vasrúddal körülvéve, amin helyet lehet foglalni. (Fel kell hívnom a figyelmet, hogy a vasrúd vízszintesen van elhelyezve, legalábbis, amikor mi voltunk, még úgy volt.)

Ezekkel a helyekkel nem lett volna gond, ha az ott hagyott ételmaradékokra nem repült volna rá egy szárnyas gelembraj . Konkrétan Muhammad Alit megszégyenítő mozdulatokat kellett végrehajtani az ételünk védelmének érdekében. Rendkívül zavaró, még akár az étvágy elüldözésére is alkalmas szituáció volt.

Íme egy kép róla:

pasta-etterem-velemeny-ertekeles-tapasztalat

Mindig is azt mondták, hogy kenyér és cirkusz kell a népnek… Íme, a hely, ahol mindkettő megadatott.

Összességében

Az ételek finomak voltak és jóllaktunk. Lehet, hogy egy könnyű ebédért mégegyszer ellátogatnánk oda.

NYITVATARTÁS:

Hétfő: 11:00 – 22:00
Kedd: 11:00 – 22:00
Szerda: 11:00 – 22:00
Csütörtök: 11:00 – 22:00
Péntek: 11:00 – 22:00
Szombat: 11:00 – 20:00
Vasárnap: 11:00 – 20:00

Árkategória:

$

(Ez mi a frászt jelent?)

Pozitív élmények:

Finom ízek, kedves kiszolgálás.

Negatív élmények:

 A Facebook oldal nincs megfelelően frissítve. Kicsi helyiség. Evés közben nem élmény a galambokkal hadakozni.

A mi értékelésünk:

Étel: 10/7
Tisztaság: 10/8
Kiszolgálás: 10/10
Kínálat: 10/5
Design/Hangulat: 10/3

Összesen: 10/7

Ajánlanánk?

Igen

Kinek ajánljuk?

Annak, aki éppen siet, de főtt és ízletes ételre vágyik.

Segíts barátaidnak is meghozni a legjobb döntést! Oszd meg ezt a cikket!

Fontos felhívnunk a figyelmed, hogy az általunk végzett értékelések kizárólag a Mi személyes tapasztalatainkat tartalmazza. Kérjük, amennyiben egyéb pozitív, vagy negatív élményben részesülsz az értékelt témában, oszd meg velünk hozzászólás formájában!

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal! (Ha vannak)