Magyar Király Hotel Székesfehérvár – Értékelés

 

A cikk nem tartalmaz fizetett promóciót, 100% -ban a magunk által megtapasztalt élményeket osztjuk meg.

Amikor eldöntöttük, hogy a sok ledolgozott iskola- és munkanap után szeretnénk végre egy lazulós, kikapcsolódós hétvégét eltölteni együtt, a választás nem szánt szándékkal esett éppen erre a hotelre. Sokat keresgéltünk az interneten, ajánlatokat kértünk több helyről (nem hazudok, ha azt mondom, körülbelül huszat), amelyeknél az ár-érték arányt, a távolságot a lakóhelyünktől, a csomagban lévő szolgáltatások mennyiségét (és milyenségét), illetve a szállás és a helység külsejét, népszerűségét vettük figyelembe. Na meg persze, összehasonlítottuk egyiket a másikkal.

Úgy gondoltuk, hogy igényeinknek teljesen megfelelne a Székesfehérváron található Magyar Király Hotel. Nem ez volt hozzánk a legközelebbi szálláshely, viszont szeretünk autókázni, és mivel számunkra már az utazás is a program része, és egy élmény, ezért eltekintettünk a távolságtól.

A hotel Székesfehérvár szívében helyezkedik el, a központban, ahol advent idején ez a városrész teljes egészében ki van világítva. A házak falaira animációkat, figurákat vetítenek, minden szabad (és nem szabad) területen lámpák és fényfüzérek égnek. Illetve kellemes zene teremt karácsonyi hangulatot. Ez egy jó pont a városnak.

Parkolás és recepció

Parkolót a szállással együtt foglaltunk, ám amikor a becsekkolásnál (ami egyébként gördülékenyen ment, annak ellenére, hogy a pultnál lévő recepciós egy kezdő diákmunkás benyomását keltette, aki még nem tud önállóan dolgozni) ezt megemlítettük, közölték, hogy a zárt parkolójuk teli van. Fél óráig abban a tudatban voltunk, hogy szeretett autónk az utcán, őrizetlenül hagyva fog fagyoskodni három napig (vidékiek lévén elég bizalmatlanul tekintve erre), mikor is tudatták velünk, hogy elfelejtették, hogy a parkolónk le van foglalva és azonnal rendelkezésünkre áll.

Az épületről

Maga az épület impozáns és méltóságteljes, ám a belseje teszi igazán különlegessé. Ódon, mégis újszerű. A recepciótól óriási, vörös szőnyeges lépcső vezet az emeletre, ám lift is található mellette a sétához resteknek. Mi mindig a lépcsőt vettük igénybe, mert azon lépdelni is hangulatos, és nő lévén, máris egy régi kastély kisasszonyának éreztem magam.

magyar-kiraly-hotel-szekesfehervar-ertekeles-velemeny-tapasztalat

Forrás: szallas.hu

A recepció mellett egy lovagi páncél áll, az emeleten pedig a falakat kardok (és egyéb harci eszközök, használati tárgyak) ékesítik.

A szobáról:

A Superior szobában amit ellenőriztünk, az elsősorban a tisztaság volt, amiben, nem szenvedett csorbát az elképzelésünk. Hozta az elvárt szintet, amit egy négycsillagos hotelnek ütnie vala ildomos. Volt minibárunk, és egy asztalkán teafilterek, kávé, és vízforraló állt rendelkezésünkre persze mind gratuitement. Tetszetős volt (ám annak ellenére, hogy a szobák kinézetét is figyelmbe vettük a helyválasztás során, meglepődtünk, hogy élőben még szebbnek tűnt a helyiség és elég jól felszerelt volt), az ágy puha, kényelmes és nagy volt, megfelelő két éjszakányi relaxra. Volt tévé, tükör, és ablak, ami a főtérre nézett.

hotel-magyar-kiraly-szekesfehervar-ertekeles-velemeny-tapasztalat

Forrás: szallas.hu

A Fürdőszoba

A fürdőszoba állapota tükrözte a csillagok számát, egyedül a zuhanyfülke okozott egy kis csalódást (láthatóan penészes sarkok). Nem volt zavaró, látszott, hogy egybként rendesen tisztán van tartva.

Étkezési lehetőségek

A csomagunkba beletartozott két vacsora is a hotel éttermében, amit egy speciálisan, nekünk összeállított étlapról tudtunk kiválasztani: előétel/leves, főétel és desszert. Ha mondhatok ilyet, talán életem legfinomabb vacsoráit fogyasztottam itt. Annyira jól laktunk a vacsorák után, amik már külsőre is nyáltermelést idéztek elő, hogy kénytelenek voltunk felkullogni a lépcsőn és lepihenni, hogy utána bírni tudjuk a sétát a városban. Óriási adagokat mértek a tényárunkra, már az előételnél azt gondoltuk, hogy bőven elég lett volna csak azt enni. Külön kedvencem a desszertek közül a Créme brulée volt mangómártással, amit ha tehettek, mindenképpen kóstoljatok meg (ha még szerepel a menüben), mert elképesztően finom, és ha lehetne, mindennap ennék belőle egy kis tállal. 🙂 (Fő az egészség meg a low-carb diet…) Az italok külön, szoba számlára terhelődtek.

Csomagunk tartalmazott még egy kétnapos svédasztalos reggelit is, ami minden elképzelésünket felülmúlt. Annyiféle étel volt tálalva, hogy egy kisebb cseroki törzs is jóllakott volna vele és még az odaérkező fehéreket is teli asztallal várták volna.

 

Kaptunk két belépőt is a pár perc sétára található Árpád fürdőbe, amiről részletes véleményt itt olvashatsz.

A Hotelben lehetőség van Wellness szolgáltatások igénybevételére, mi a thai masszázst használtuk ki. Egy kis pluszt adott az egésznek, hogy a hotelben tartózkodóknak kedvezmény jött le az árból, illetve a masszőrök nemzetisége is thai volt, magyarul nem tudtak, csak néhány szót (illetve angolul) ami néhány vicces párbeszédhez vezetett közöttünk, s ez oldotta a hangulatot, a bemutatkozásnál és a masszázs alatt egyaránt. 🙂 A szolgáltatás kielégítő volt, rendesen meggyúrtak minket, amire pont szüksége volt az üléstől elgémberedett tagjainknak. Az épületben található egy jól felszerelt kondícionáló ls fittnesz terem is.

A hoteltől gyalog gyorsan megközelíthető a helyi pláza (pár percre található, és oda muszáj volt bemennünk :D), illetve ahogy említettem, a fürdő is. Máshova nem is nagyon mentünk, mert ahhoz több napra lett volna szükségünk, hogy nagyobb részét járjuk be a városnak.

Az étterem a hotel használata nélkül is igénybe vehető és, ha egy felejthetetlen gasztronómiai élményt szeretnél, mindenképpen ezt ajánljuk.

Összességében

A hotel könnyen megközelíthető, tiszta, jól felszerelt és képes maradandó élményt nyújtani. A mai napig vágyunk azokra a kényelmes puha óriási ágyakra…

Programokat, látnivalókat az ezen az oldalon találtok.

Az ajánlatra a szállásvadász oldalon keresztül csaptunk le.

Pozitív élmények:

A kiszolgálás kiemelten jó, a személyzet illemtudó, kedves. A szobák tiszták, a hotel elhelyezkedése príma. Az éttermük egyenesen egy gasztronómiai orgazmus.

Negatív élmények:

Nincs tökéletes, ez a hotel sem az, a mosdó tisztasága nem kielégítő, legalábbis az, ami a Mi szobánkban volt. A recepció nem volt teljesen képben.

Árkategória:

$$$

(Ez mi a frászt jelent?)

A Mi értékelésünk:

Kényelem: 10/9
Tisztaság: 10/10
Személyzet: 10/10
Elhelyezkedés: 10/10
Szolgáltatások: 10/8

Összesen: 10/9

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, de legfőképp szerelmes- és házaspároknak.

Visszamennénk/Ajánlanánk:

Igen, kimondottan.

Jó pihenést és Kellemes időtöltést kívánunk!

Segíts barátaidnak is meghozni a legjobb döntést! Oszd meg ezt a cikket!

Fontos felhívnunk a figyelmed, hogy az általunk végzett értékelések kizárólag a Mi személyes tapasztalatainkat tartalmazza. Kérjük, amennyiben egyéb pozitív, vagy negatív élményben részesülsz az értékelt témában, oszd meg velünk hozzászólás formájában!

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal! (Ha vannak)