A mobilinternet szolgáltatókra jellemző, hogy hangzatos ígéretekkel állnak elő. Hallhattunk már közel 100%-os 4G lefedettségről, szuperszonikusan hasító mobilinternetekről és kihagyhatatlan ajánlatokról, amikről többségében sajnos kiderül, hogy csak kamu. Ahhoz, hogy helytálló véleményt tudjak írni, megvizsgáltam a másik két szolgáltató ajánlatát. Lássuk, miben nyújt többet vagy kevesebbet a Telenor Hipernet.

A triumvirátusból (Telekom, Telenor, Vodafone) egyébként elsőként a Telenor vezette be a korlátlan mobilinternetet, majd követte a Vodafone, aki egyébként csak hűségidővel adja és aztán kegyesen próbálkozott a Telekom, de jelenleg még mindig nincs olyan, nem előfizetéses korlátlan szolgáltatásuk, ami a másik kettőnél már megtalálható.

Az első benyomások

Én már régóta Telenoros vagyok. Soha nem voltam híve az előfizetéses csomagoknak, a kiszámíthatatlanságuk és a régi rossz tapasztalataim miatt. Éppen ezért már szemezgettem többször a Hipernettel, ami korlátlan gyors internetet ígér, mindezt hűségidő nélkül. Oké, korlátlan. A MyChat csomag (amit alapból használok) is korlátlan. Viszont, a Hipernet által nyújtott korlátlanság azt jelenti, hogy bármikor előkaphatod a telefonod és nézheted Dancsó ökörségeit a Youtube-on, vagy akár élőzhetsz a Margitszigetről egy bringóhintóból. Erre sajnos nagyon kevés megfizethető árú mobilinternet csomag kínál lehetőséget.

Mit is nyújt a Hipernet?

Az ára 5 520 – 18 880 Ft között mozog, igényektől függően. A csomagok között a különbség nagyjából a roaming adatkeretben, az sms díjában, és a TV csatornák számában van. A legolcsóbb (5 520 Ft) csomaghoz jár: 50 perc bármely belföldi hálózatba, 5,5 GB roaming adatkeretet az EU-n belül, és 10 TV csatorna a MyTV alkalmazáshoz.

A lefedettségről

Budapesten a 4G lefedettség teljesen kielégítő. Nem tapasztaltam olyat, hogy ne lett volna maximális a jel. Zökkenőmentesen használtam a metróaluljáróban és a Gellért-hegyen egyaránt. Azonban vidéki helyszíneken próbálgatva már bizony elő-elő jött az EDGE hálózat is, ami az elérhető legalacsonyabb sebességet biztosítja. Eléggé kiábrándító tud lenni, hogy körülötted mindenki vígan kockul más hálózatokon, te pedig ücsörögsz ott a jó öreg 20-as telefonoddal, hálózatot keresve. Leszögezem, hogy ez vidéken történt, Budapesttől 50 Km-re. Így, mielőtt erre a csomagra váltasz, mindenképpen ellenőrizd a lefedettségi térképen, hogy feléd elérhető-e.

Összességében

Nem lehet átadni semmilyen leírással az élményt, amit a bárhol elérhető korlátlan internet nyújt. Egy próbát szerintem mindenképpen megér, mert akkor nem mások véleményére kell támaszkodnod, hanem a saját megtapasztalásod fogja igazolni, vagy éppen cáfolni a leírtakat. Erre lehetőséged is van, tekintettel arra, hogy a csomag ugyebár nem hűségidős.

Utóiratként hozzáfűzném, hogy a cikket útközben írtam, Telenor Hipernettel.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ezek is tetszeni fognak:

GSM Vonal vélemény

iCentre Allee vélemény

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal! (Ha vannak)